Kasap Barkod Sistemi
Hızlı satış programları birçok sektöre hizmet verirken kasap dükkanları için spesifik olarak geliştirilen et stokunun tutulması farklılıklar arz etmektedir. Standardize edilemeyen et stoku Smartpos hızlı satış programı ve entegre olarak çalışan Workgroup ön muhasebe programı ile çok kolay bir şekilde tutulabilir.
Karkas olarak gelen et ürünleri ana stok kalemine işlenerek programa alış faturası girişi yapılır.
Ana ürün stok tipi parçalama olarak seçilir.
Diğer satılan alt ürünler ticari ürün olarak tanımlanır.
Ürün Parçalama Reçetesi
Ürün parçalama reçetesinde ticari olarak tanımlanan stok kalemleri stok tipi parçalama olan ürüne bağlanır. Her ticari ürün satıldıkça gidip stok tipi parçalama olan ana ürünün stok miktarı eksilir. Reçetede fire miktarı da oran olarak ayrıca işlenebilir. Geriye kalan kemik miktarı tartılarak sarf çıkış fişi veya satış faturası ile satılarak ana ürünün stok miktarı izlenir.
Küçük bir örnek yapalım.
Giriş | Çıkış | |||
Dana Karkas Et | 300 Kg | Dana Kıyma | 100 | Kg |
Dana Bonfile | 5 | Kg | ||
Dana Biftek | 30 | Kg | ||
Dana Kuşbaşı | 74 | Kg | ||
Dana Tranç | 15 | Kg | ||
Dana Döş | 20 | Kg | ||
Dana Kontrfile | 5 | Kg | ||
Dana Kemik | 45 | Kg | ||
Fire %2 | 6 | Kg | ||
Toplam | 300 Kg | Toplam | 300 | Kg |
Dana eti gibi aynı işlemi tavuk satışında da yaparak et stokunu en doğru şekilde tutabilirsiniz. Ürünlerinizin nasıl satıldığını bilmediğiniz için satış işlemine göre işleyen reçeteler sayesinde en doğru stok elde edilmiş olur.
Smartpos hızlı satış programı barkodlu teraziler veya dokunmatik pos bilgisayara rs232 portu üzerinden bağlanan checkout terazilerle entegre olarak çalışmakta, bu şekilde etiket maliyetlerini de aşağı çekmektedir.
E-fatura ve e-arşiv fatura sistemi ile entegre olarak çalışan Smartpos Hızlı Satış Programı çok pahalı yatırımlar yapmadan stok tutmak isteyen firmalar için en kolay ve etkili çözüm.